Kabaču krēmzupa
Lai pagatavotu šo gardo zupu, mums būs nepieciešami:
- 3 vidēja lieluma kabači.
- 5 burkāni.
- 3 sīpoli.
- 4 ķiploku daiviņas
- 3 kartupeļi.
- 4 tomāti.
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sakapātus sīpolus, pēc brīža smalki sagrieztus burkānus un sakapātu ķiploku.
2. Kad viss apcepies, klāt lej ūdeni (aptuveni 2l), pievieno gabaliņos sagrieztu kabaci, kartupeļus, tomātus un garšvielas. No garšvielām es pievienoju: Sāli, maltos piparus, čili piparus un kajēnas piparus (tas pieškirs zupai asumiņu un sasildīs).
3. Vāra tik ilgi, kamēr burkāns gatavs. Kad zupa gatava, to sablendē, pievieno smalki sakapātus pētersīļus.
* Zupai blendēšanas procesā var pievienot sviestu, lai tā būtu sātīgāka un tumīgāka.
4. Pasniedz ar pētersīļiem, grauzdētām/sālītām ķirbju sēkliņām, vai arī ar, cieto sieru un ciedra riekstiem.
Labu apetīti ;)