Kartupeļu biezputra (recepte 4 personām)
18. decembris, 2024 pl. 11:26,
Nav komentāru
Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 800 g
Piens – 200 ml
Sviests – 50 g
Sāls – pēc garšas
Malts melnais pipars – pēc vēlēšanās
Muskatrieksts – šķipsniņa (pēc izvēles)
---
Pagatavošana:
1. Nomizo un sagriez kartupeļus.
Notīri kartupeļus, sagriez tos vienādos gabalos, lai tie vienmērīgi izvārītos.
2. Vāri kartupeļus.
Liec kartupeļus katlā, pielej ūdeni, lai tie būtu pilnībā pārklāti, un pievieno šķipsniņu sāls. Vāri apmēram 20–25 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti (pārbaudi ar dakšiņu).
3. Notecini ūdeni.
Kad kartupeļi ir gatavi, nolej ūdeni. Atstāj kartupeļus katlā uz pāris minūtēm, lai liekais mitrums iztvaiko.
4. Sasildi pienu un sviestu.
Mazā katliņā vai mikroviļņu krāsnī uzsildi pienu kopā ar sviestu, līdz tas ir karsts, bet nevārās.
5. Izveido biezputru.
Saspaidi kartupeļus ar kartupeļu stampu vai blenderi, pakāpeniski pievienojot silto pienu un sviestu. Maisi, līdz masa ir viendabīga un pūkaina.
6. Garšvielas.
Pievieno sāli, melnos piparus un muskatriekstu pēc garšas. Labi samaisi.
7. Pasniedz.
Pasniedz kartupeļu biezputru karstu kā piedevu pie gaļas, zivs vai dārzeņiem.
Labu apetīti!