Sulīgi vistu stilbiņi ar aromātiskiem rīsiem un tvaicētiem Briseles kāpostiem
29. novembris, 2024 pl. 12:26,
Nav komentāru
Šis ēdiens apvieno sulīgus vistu stilbiņus, pagatavotus aromātiskā marinādē, ar maigi tvaicētiem Briseles kāpostiem un garšīgiem rīsiem.
Sastāvdaļas:
- 1kg vistu stilbiņi
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 4 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote ķiploku piparu
- 1/2 tējkarote kajenas piparu
- Melnie pipari pēc garšas
- 1 glāze rīsu
- 200gr Briseles kāpostu
- Sāls pēc garšas
- Šķipsna čilī pārslu
- No viena vidēja citrona izspiestu sulu
- 1 tējkarote vistas piedevas garšviela
- 1 neliels tomāts
- 1 paprika
- 1 neliels sarkanais sīpols
Pagatavošana:
- Sagatavo marinādi: bļodā sajauc sojas mērci, olīveļļu, kajenas piparus, sāli, čilī pārslu, ķiploku piparus, citrona sulu, vistas piedevas garšvielu un melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa.
- Marinē vistu: vistu stilbiņus ievieto marinādē un ļauj marinēties vismaz 30 minūtes vai ilgāk.
- Vāra rīsus: pagatavo rīsus saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. "Gatavie rīsi ir lieliska bāze dažādām kombinācijām. Šoreiz pievienosim tiem krāsainu dārzeņu maisījumu – apceptus tomātus, sīpolus un papriku. Lai piešķirtu ēdienam dziļāku garšu, pievienosim arī nedaudz karija un sāls. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī ātrs un vienkāršs pagatavošanā."
- Tvaicē Briseles kāpostus: Briseles kāpostiņiem nogriež kātiņu un noņem pāris nesmukākās virsējās lapas un liec tos caurdurī. Uzlej ūdeni katlā, bet ne tik daudz, lai tas pieskartos caurdurī. Kad ūdens vārās, pārklāj katlu ar vāku un tvaicē kāpostus aptuveni 5-8 minūtes. Šajā laikā briseles kāposti kļūs spilgti zaļi, mīksti, bet vidū saglabās patīkamu kraukšķīgumu.
- Cep vistu: uzkarsē cepeškrāsni (180C) un cep vistu stilbiņus 35-40 minūtes.
- Pasniedz: pasniedz vistu stilbiņus kopā ar rīsiem un brokoļiem. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai citiem garšaugiem.

Labu apetīti!